Hotel & Omgeving

Comfortabel overnachten in Groningen
In het centrum van de stad Groningen ligt op een zeer gunstige locatie Hampshire Hotel – Groningen Centre. Het hotel beschikt over 77 comfortabele hotelkamers en 6 volledig ingerichte appartementen. Alle kamers zijn voorzien van een ruime badkamer met douche en toilet, een bureau, LCD TV, telefoon en (gratis) WiFi. Huisdieren zijn niet toegestaan, behalve blindengeleidehonden. Deze zijn, zonder extra toeslag, welkom in ons hotel.

Door de ideale ligging van het hotel, net binnen de stadsgrachten en op slechts 10 minuten loopafstand van het Centraal Station en het Groninger Museum, is dit de perfecte plek voor een bezoek aan Groningen. Tegenover het hotel, gescheiden door slechts één loopbrug over het water, ligt muziekcentrum en theater De Oosterpoort. Vanaf het hotel is het slechts 10 minuten lopen naar de Grote Markt met de Martinitoren. Op de Grote Markt zijn talloze gezellige terrassen, café’s en restaurants te vinden. Rondom de markt liggen de winkelstraten en leuke bezienswaardigheden zoals de Prinsentuin, Rijksuniversiteit en de Martinitoren.

Grand Café
Het sfeervolle Grand Café van het hotel bevindt zich op de begane grond, direct achter de receptie. In de ochtend vormt het Grand Café de sfeervolle ambiance waarin het uitgebreide internationale ontbijtbuffet wordt geserveerd. En de gehele dag en avond staat het Grand Café tot uw beschikking voor een kopje koffie of thee. Lekker bijkomen na het winkelen of of een krantje lezen kan in de aangrenzende en rijk gevulde bibliotheek.

Het hotel is goed te bereiken, zowel per auto als met het openbaar vervoer. Hampshire Hotel – Groningen Centre beschikt over een eigen parkeergarage, die op basis van beschikbaarheid en tegen betaling door gasten kan worden gebruikt. Het is niet mogelijk om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Wanneer de eigen parkeergarage vol is, ligt op enkele minuten loopafstand van het hotel een openbare parkeergarage waar u tegen een gereduceerd tarief kunt parkeren.

Fitness
Op de begane grond van het hotel vindt u de fitnessruimte. Deze fitnesszaal beschikt over vier Technogym-apparaten. Daarnaast beschikt de zaal over losse gewichten en matjes. Ook is de ruimte voorzien van een televisie. De ruimte is toegankelijk tot 22 uur en de toegang voor gasten is gratis. Flesjes water zijn – tegen betaling – verkrijgbaar bij de receptie.

Parkeren
Hampshire Hotel – Groningen Centre beschikt over een eigen parkeergarage onder het hotel. Het vooraf reserveren van een parkeerplaats is niet mogelijk; u kunt er parkeren op basis van beschikbaarheid. De kosten van het parkeren bedragen € 17,00 per auto per overnachting. Wanneer u gebruik wenst te maken van de parkeergarage, kunt u zich melden bij de receptie van het hotel. Vanaf daar zullen de medewerkers van Hampshire Hotel – Groningen Centre u vertellen hoe u de garage kunt binnen rijden. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er een valet parker aanwezig die uw auto voor u in de garage rijdt en er weer uitrijdt wanneer u vertrekt. Op de overige dagen is valet parking beschikbaar op aanvraag. De parkeergarage beschikt over twee elektrische oplaadpunten voor auto’s.

Mocht er geen plaats meer zijn in de parkeergarage van het hotel, dan zullen wij u adviseren om te parkeren in de Qpark garage aan de Rademarkt 27 in Groningen. Met deze garage heeft Hampshire Hotel – Groningen Centre een samenwerkingsovereenkomst zodat u daar tegen een gereduceerd tarief van € 19,00 per 24 uur kunt parkeren.

Stad en omgeving
Hampshire Hotel – Groningen Centre is een prima uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de bruisende binnenstad van Groningen, als naar de Ommelanden van de stad.

De stad Groningen biedt haar bezoekers een mix van cultuur en historie. Daarnaast is Groningen juist ook een heel moderne stad. Ook kenmerkend is, dat in de fraaie binnenstad van Groningen de gezellige authentieke Groninger al eeuwen samen leeft met de minstens even gezellige student. Ontdek het veelzijdige winkelaanbod en bezoek een van de bekende café’s of terrassen rondom de Grote Markt. Ook de Ommelanden van de stad bieden volop vertier en bezienswaardigheden. Polders en natuurgebieden, oude borgen, festivals, geweldige fiets- en wandelmogelijkheden, er is genoeg te doen. Maak het mee! Er gaat tenslotte niets boven Groningen.

dsc_8744

dsc_8949

Highlights Groningen

Voor alle informatie over evenementen in en om Groningen verwijzen wij u graag naar het Groninger uitbureau.