Hotel & Omgeving

Comfortabel overnachten in Groningen
In het centrum van de stad Groningen ligt, op een zeer gunstige locatie, het Hampshire Hotel – Groningen Centre. Het hotel beschikt over 77 comfortabele hotelkamers en 6 volledig ingerichte appartementen. Alle kamers zijn voorzien van een ruime badkamer met douche en toilet, een bureau, LCD TV, telefoon en gratis Wi-Fi. Bepaalde kamers zijn tevens voorzien van een airconditioning.

Door de perfecte ligging van het hotel, net binnen de stadsgrachten en op slechts 10 minuten loopafstand van het Centraal Station en het Groninger Museum, is dit de ideale plek voor een bezoek aan Groningen. Tegenover het hotel, gescheiden door slechts één loopbrug over het water, ligt het muziekcentrum en theater De Oosterpoort. De plek in Groningen waar muziek en theater samenkomen. Vanaf het hotel is het slechts 10 minuten lopen naar de Grote Markt met de Martinitoren. Op de Grote Markt zijn talloze gezellige terrassen, cafés en restaurants te vinden. Rondom de markt liggen de winkelstraten en leuke bezienswaardigheden zoals de Prinsentuin, de Rijksuniversiteit en de Martinitoren.

Grand Café
Het sfeervolle Grand Café van het hotel bevindt zich op de begane grond, direct achter de receptie. In de ochtend vormt het Grand Café de sfeervolle ambiance waarin het uitgebreide internationale ontbijtbuffet wordt geserveerd. En de gehele dag en avond staat het Grand Café tot uw beschikking voor een kopje koffie of thee. Lekker bijkomen na winkelen of museumbezoek of een krantje lezen in de aangrenzende en rijk gevulde bibliotheek.

Het hotel is goed te bereiken, zowel per auto als met het openbaar vervoer. Hampshire Hotel – Groningen Centre beschikt over een eigen parkeergarage, die op basis van beschikbaarheid en tegen betaling door gasten kan worden gebruikt. Het is niet mogelijk om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Wanneer de eigen parkeergarage vol is ligt op enkele minuten loopafstand van het hotel een openbare parkeergarage waar u tegen een gereduceerd tarief kunt parkeren.

Nieuw: fitness
Op de begane grond van het hotel vindt u de nagelnieuwe fitnessruimte. De in 2013 opgeleverde fitnesszaal beschikt over vier Technogym-apparaten. Samen zijn die goed voor een pittige training, of een rustige work out, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Daarnaast beschikt de zaal over losse gewichten en matjes. Als u in uw eentje traint, hoeft u zich niet te vervelen: de ruimte is voorzien van tv. De zaal is open tot 22 uur en de toegang voor gasten is gratis. Flesjes water zijn – tegen betaling – verkrijgbaar bij de receptie.

Parkeren
Hampshire Hotel Groningen Centre beschikt over een eigen parkeergarage onder het hotel. Het vooraf reserveren van een parkeerplaats is niet mogelijk; u kunt er parkeren op basis van beschikbaarheid. De kosten van het parkeren bedragen € 17,00 per auto per overnachting. Wanneer u gebruik wenst te maken van de parkeergarage kunt u zich melden bij de receptie van het hotel. Vanaf daar zullen de medewerkers van Hampshire Hotel Groningen Centre u vertellen hoe u de garage kunt binnen rijden. De parkeergarage beschikt over twee elektrische oplaadpunten voor auto’s.

Mocht er geen plaats meer zijn in de parkeergarage van het hotel, dan zullen wij u adviseren om te parkeren in de Qpark garage aan de Rademarkt 27 in Groningen. Met deze garage heeft Hampshire Hotel Groningen Centre een samenwerkingsovereenkomst zodat u daar tegen het gereduceerde tarief van € 19,00 per 24 uur kunt parkeren.

Stad en omgeving
Hampshire Hotel – Groningen Centre is een prima uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de bruisende binnenstad van Groningen, als naar de ommelanden van de stad.

De stad Groningen biedt haar bezoekers een mix van cultuur en historie. Daarnaast is Groningen juist ook een heel moderne stad. Ook kenmerken is, dat in de fraaie binnenstad van Groningen de gezellige authentieke Groninger al eeuwen samen leeft met de minstens even gezellige student. Ontdek het veelzijdige winkelaanbod en bezoek een van de bekende cafés of terrassen rondom de Grote Markt. Combineer dat als u wilt met een bezoek aan de eeuwenoude Rijksuniversiteit van Groningen of het moderne Groninger Museum en laat u verrassen door veelzijdig Groningen.

Ook de ommelanden van de stad bieden volop vertier en bezienswaardigheden. Polders en natuurgebieden, oude borgen, festivals, geweldige fiets- en wandelmogelijkheden, er is genoeg te doen. Maak het mee! Er gaat tenslotte niets boven Groningen.

dsc_8744

dsc_8949

Highlights Groningen

Voor alle informatie over evenementen in en om Groningen verwijzen wij u graag naar het Groninger uitbureau.